dinsdag 20 december 2016

Kerstsfeer

Bijna Kerstmis! In de klas is het weer tijd voor de gezelligste periode van het jaar. We zijn volop bezig met het oefenen van de nieuwjaarsbrief en het maken van enkele kerstknutsels. Dit blijft nog even geheim… Alle kindjes hielpen mee met het versieren van de kerstboom. Af en toe doven we het licht in de klas, zodat de lichtjes beter tot zijn recht komen. Zo genieten we volop van de kerstsfeer.

We doen natuurlijk ook nog allerlei andere spelletjes in de klas. Kerstbomen versieren, doen we op allerlei manieren. Ik speelde het kerstverhaal na, waarna de kleuters zelf aan de slag konden gaan met het kerststalletje en de figuren. Het ontdekken van de sparrentakjes viel in de smaak! Dat kriebelt… We vergeleken een lange en een korte slinger, luisterden naar enkele verhalen zoals ‘Karel viert Kerstmis’ van Liesbet Slegers, enz…

Ook Lotta, de klaspop was opnieuw van de partij. Ze doet af en toe een beetje gek. Vandaag kon ze niets meer zien door de slingers die rond haar hingen. Ze was helemaal vergeten voor wat we die slingers gebruiken. Niet om tandjes te poesten natuurlijk! Gelukkig konden de kleuters haar helpen.


Nu kijken we al volop uit naar het kerstfeestje in de klas! Spannend. 
























Geen opmerkingen:

Een reactie posten